At have tillid

Har du tillid til Gud eller Djævelen?

Det er helt grundlæggende: Djævelen ønsker at bryde din tillid til Gud. For hvis det lykkes så har han dig.

Sådan gjorde han i Edens have: “Har Gud virkelig sagt…?” (1 Mos 3,1). Og det lykkedes. Eva og Adam gav slangen deres tillid i stedet for Gud.

Djævelen forsøgte det samme trick med Jesus: “Hvis du er Guds søn…” (Matt 4,3.6). Djævelen vidste, at hvis han kunne bryde tillidsrelationen imellem Jesus og hans Far i himmelen, så ville han have ham. Hvis han kunne få Jesus til at tvivle på sin Gud og sit kald, så ville Djævelen have vundet. Det lykkedes ikke.

Og – Djævelen forsøger det samme med dig og mig: At bryde vores tillid til Gud. Og hvordan lykkes det så lige?

Måske husker du, at jeg en gang fortalte historien, hvor jeg havde spurgt ham, om der var noget ham og mig imellem – og han svarede mig: Har du tillid til mig? – Også i vores liv er tilliden grundlæggende.

Tror vi på, at det nytter at bede? At Gud elsker os? At han er nådig ind i alt det, vi ikke magter? At han – helt praktisk i vores liv – vil os det bedste? At han har ‘styr på det’? Læner vi os ind til ham i alt – fordi vi rent faktisk tror på ham?

Næh, det gør vi ikke. Og det er der, kampen ligger!

Jeg konfronterer mig selv med det. Når jeg møder noget ‘svært’ – småt som stort – så stiller jeg mig selv spørgsmålet: Har jeg tillid til Jesus i det her? Tror jeg virkelig på, at han kan magte det her?

Og – mit svar er: Ja! Også selvom mine følelser nogle gange ‘siger noget andet’.

Og så beder jeg Jesus om, at han må lade det blive virkeligheden i mit sind, mine følelser, min krop – at jeg faktisk har tillid til ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *