At være elsket

Han møder dig lige der, hvor smerten var

Det handlede om den gang, hvor han blev omvendt. Præsten havde sagt til ham: “Vi ses i Ishøj.” Og min ven skriver: “Der hvor alle dine svigt er blevet afsløret; der hvor hverdagen er; det er der vi ses.”

Ja, der møder Gud dig!

Englen sagde til kvinderne ved graven: “Men gå hen og sig til hans disciple og til Peter, at han går i forvejen for jer til Galilæa. Der skal I se ham, som han har sagt jer det” (Mark 16,7).

Peter havde svigtet. Men Jesus ville møde ham.

En dag, som var begyndt som en helt almindelig hver dag, mødte Jesus Peter på en særlig måde. Peter havde sagt: “Jeg tager ud at fiske” (Joh 21,3). Han var jo fisker.

Lige der åbenbarede Jesus sig for Peter, og for de andre disciple. Selvom de var fiskere, fangede de ingen fisk. Først da Jesus bød dem: “Kast nettet ud på højre side af båden, så skal I få fangst” (vers 6).

Mindede det også Peter om dengang, Jesus gjorde det sidst, dagen, hvor Jesus havde sagt til Peter: “Frygt ikke! Fra nu af skal du fange mennesker” (Luk 5,10)?

Men Peter havde jo svigtet. Grædt bitterligt.

Da de havde spist, spurgte Jesus Peter, øjensynlig for øjnene af alle de andre: “Elsker du mig?” Tre gange spurgte Jesus. Den tredje gang svarede Peter: “Herre, du ved alt; du ved, at jeg har dig kær” (Joh 21,14-17). Jesus gentog for tredje gang, at han skulle vogte hans får.

Ja, Jesus vidste alt! Ligesom han ved alt om dig. Og lige meget hvad, du er i – så kalder han dig til sig. For at elske dig. Og for at tage dig ind i hans tjeneste – hånd i hånd med ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *