At modtage

Kom hele vejen rundt i dit liv – foran Herren

Jeg vil gerne tæt på Gud – og han svarer mig ved at gå tæt på mig.

Grundlæggende udfordrer han mig på, om jeg har tillid til ham, og om jeg overgiver mig til ham.

Og jeg begynder at se et mønster: Når jeg har uro eller stresses, så er det typisk fordi, jeg fokuserer på mig og mit – ikke på ham. Tilliden til ham er i spil – jeg løfter selv i stedet for at overgive, jeg konstruerer selv min sikkerhed i stedet for at stole på ham, jeg skaber selv det, jeg tilfredsstilles af i stedet for at modtage hans. Og så bliver jeg så træt…

En dag kom jeg til ham i min træthed. Og han tog mig til stedet, hvor vi kom hele vejen rundt – en ‘inventory’ (‘opgørelse’). “Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift” (Matt 6,33).

Han pegede på mig og mit job.

Og Gud pegede ikke på det for at tage det – men for at få mig til at overgive det – og så ville han give mig det tilbage i en bedre udgave. Det er så forunderligt. Og – tag ikke fejl – det handler ikke om overfladen, hvor jeg troede, jeg havde overgivet… men dybere, hvor Gud rørte ved min iver, min passion, min tilfredsstillelse og glæde i det – men også min villighed til at lade mit job tjene et højere formål: Gud hvad vil du med mig her? Og afkaldet på al personlig ærgerrighed det sted.

Paulus udtrykker sin erfaring: “Dog, hvad jeg havde af fortjeneste, regner jeg nu på grund af Kristus for tab. Ja, jeg regner så vist alt for tab på grund af det langt større at kende Kristus Jesus, min Herre. På grund af ham har jeg tabt det alt sammen, og jeg regner det for skarn, for at jeg kan vinde Kristus og findes i ham” (Fil 3,7-9).

Ja, give slip på alle verdens gevinster – gevinster, der virkelig er totalt tab sammenlignet med at have Kristus. Og så det forunderlige – at når vi sætter Kristus først, så giver han os også alt det andet! Velsignelser – også i denne verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *