At have tillid

Forberedelse på det svære møde

Vi har alle fra tid til anden møder med mennesker som er svære. Det kan være kolleger, chefer, myndigheder, naboer, familiemedlemmer. Nogle er tæt på, nogle er længere væk. Nogle rører os på det personlige plan – og jo mere det gør det, jo sværere kan det være, for så har vi noget på spil.

Jeg stod overfor sådan et møde.

Gud var mig nær. Med sin stille stemme hviskede han: Har du tillid til mig? Og jeg vidste, at min vigtigste forberedelse var på knæ sammen med ham.

Og der gav han mig mere fra sit ord:

“Som en bæk er kongens hjerte i Herrens hånd, han leder det hen, hvor han vil” (Ord 21,1). Forunderligt. Sådan kan Gud lede et andet menneske. Jeg behøver ikke at vide hvordan. Men når jeg lægger mit op til Gud for det, han vil – så kommer der en enkelthed ind i det: Gud kan også lede andre hen, hvor han vil. Endda nogen, som ikke tror på ham.

“Ingen visdom, ingen forstandighed, intet råd gælder over for Herren. Hesten gøres rede til krigens dag, men sejren er Herrens sag” (Ord 21,30-31). Åh ja, naturligvis forbereder jeg mig på ethvert vanskeligt møde. Men det er Gud, som gør den virkelige forskel.

Tak, kære Gud, lær os hele tiden at læne os mere og mere ind til dig! Lær os hvad det vil sige, at du er først i vores liv. At vi kan have tillid til dig – i alt! Vi søger dig her, vi lægger de store ting frem for dig – også i dem afstemt med dig i hvad du vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *