At være elsket

Han ser dig, når du beder

Nathanael var i tvivl. Kunne manden – fra det tvivlsomme Nazaret – virkelig være Messias?

Øjensynlig havde han et særligt sted, hvor han søgte Gud. Under et figentræ. Stedet, hvor han vendte det, der lå ham på hjerte med Gud i himlen.

Filip valgte at tage Nathanael med til Jesus – så kunne han selv se. Og da “Jesus så Nathanael komme hen imod sig,” sagde han om Nathanael: “Se, dér er sandelig en israelit, som er uden svig.” Nathanael bliver naturligvis forbløffet og spørger tilbage: “Hvor kender du mig fra?”

Og Jesus svarer ham: “Jeg så dig, før Filip kaldte på dig, mens du var under figentræet” (Joh 1,47-48).

Jesus-Gud havde set Filip, mens han bad og grundede over ting – og nu fortalte den samme stemme ham, at han var set i bøn. Jesus var Gud. Gud ser også dig, når du beder!

Nathanael fik sit bønnesvar! “Rabbi, du er Guds søn, du er Israels konge!” (vers 49). Han troede. Ja, lad os gå til Gud med vores – enhver interaktion, ethvert bønnesvar styrker også vores tro!

Jesus fortsætter med at åbne lidt af himmelens arbejdsmetode for Nathanael og os: “Sandelig sandelig siger jeg jer: I skal se himlen åben og Guds engle stige op og stige ned over Menneskesønnen” (vers 51).

Med Jesus er himlen åben! Med Jesus er forbindelsen til himlen stabil og fuldstændig! Og engle er i gang med at forbinde dig med himlen, bringe bønnesvar ind i dit sind – ja, uden at du ved, at de er der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *