At være sammen med ham

Helligånden som vind og vand og ild

Helligånden virker som vinden: “Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke, hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden” (Joh 3,8).

Jesus sagde også: ” ‘Den, der tørster, skal komme til mig og drikke. Den, der tror på mig, skal det gå, som Skriften siger: >Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand. < ‘ Det sagde han om den ånd, som de, der troede på ham skulle få. For Ånden var der endnu ikke, fordi Jesus endnu ikke var herliggjort” (Joh 7,37-39).

“Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige” (ApG 2,1-4).

Vi kan ikke udgrunde Gud – han er jo Gud – men vi kan se hans gerninger.

Og vind og vand og ild har det til fælles, at de altid finder en vej. Andre elementer forandres når vinden, vandet eller ilden kommer med kraft. Og er kraften stor, kan ingen stoppe vinden, vandet eller ilden.

Det er et stærkt billede på Helligåndens kraft i dit og mit liv. Nej, det er på ingen måde os, der styrer ham. Men han bliver ikke stoppet af det menneskelige – og skal nok finde vej i ting i vores liv, når vi inviterer ham ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *