At være sammen med ham

Stemmen der indbyder dig til at fordøje

Er du god til fordøje?

Indrømmet, nogle gange går livet bare stærkt – mere og mere fyldes på, men – fordøjelsen…?

Disciplene havde været ude to og to. Jesus havde sendt dem. “Så drog de ud og prædikede, at folk skulle omvende sig; og de uddrev mange dæmoner, og de salvede mange syge med olie og helbredte dem” (Mark 6,12-13). Det må have været mættet med oplevelser.

Nu var de så kommet tilbage – med alle historierne: “Apostlene samledes igen hos Jesus og fortalte ham om alt det, de havde gjort, og alt det de havde lært folk” (vers 30).

Jesus lyttede. Og – Jesus tænkte, at der skulle være mere tid til fordøjelse: ” ‘Kom med ud til et øde sted, hvor I kan være alene og hvile jer lidt.’ For der var mange, som kom og gik, så de ikke engang havde tid til at spise” (vers 31). Behov for hvile. Behov for ny næring.

“Så sejlede de i båden ud til et øde sted for at være alene” (vers 32) – de fik bådturen! Men da de kom til land, var menneskene allerede nået frem – før dem. Men bådturen fik de. Og Jesus vurderede åbenbart, at det (sammen med hvad, der var gået forud) var fordøjelse nok – i denne omgang.

Tag du også imod tiden til fordøjelse! At være alene med Jesus. Hvor du kan fortælle ham ‘det hele’. Hvor du kan lytte. Men også, hvor I bare er i samme båd – måske også bare stille ind imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *