At være elsket

Mødet med Jesus – jeg fyldes af fryd

Markusevangeliet kapitel 1. Her møder jeg lige nu min Jesus – og jeg fyldes af fryd og ærefrygt. Fantastiske Jesus!

Evangeliet er historien om “evangeliet om Jesus 1) Kristus, 2) Guds søn”. Ja, denne Jesus 3) opfylder det, “der står skrevet hos profeten Esajas”, og som sagt i ordet, 4) kom der en forud for Guds søns komme: Johannes Døberen. (Vers 1-4).

Johannes fortæller klart, at det ikke er ham, der er ‘den store’. Den virkelig store kommer, ham, der skal 5) “døbe jer med Helligånden” (vers 8). Ja, han er Guds salvede, Messias – Kristus er det græske ord for Messias. Og det var konger, præster og nogle gange profeter, man salvede.

Jeg møder her min Jesus – fuld af kraft og autoritet: Guds søn. Det er ham, der kan helbrede og udsende den onde. Ham, der kan forvandle menneskers liv. Ham, der er konge over hele universet og alle løfters opfyldelse.

Det er den samme Jesus, som blev 1) døbt, 2) “Ånden drev ham ud i ørkenen”, 3) han blev “fristet af Satan; 4) han levede blandt de vilde dyr, og 5) englene sørgede for ham” (vers 9-13). Jesus var blevet menneske, og Jesus var skrøbelig – ligesom dig og mig. Også sådan møder Jesus mig.

Jeg fyldes af fryd og ærefrygt – ord, som ikke dækker alt det, som sker i mit hjerte – for dette er større, end jeg kan fatte. Det er mødet med Gud. Gud, der bøjer sig ned lige nu for at møde og frelse mig.

Og dig!

Åh, ser du det? Paletten som Guds Ånd har inspireret Markus til at bruge: Så stor en Gud – helt tæt på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *