At være elsket,  At være sammen med ham

Rødder i kærlighed, så du ikke vælter

Træer vælter, når det blæser for meget. Rødderne var ikke stærke nok. Det sker også for mennesker.

Men der kan også ske dette: Jeg beder om, “at han i sin herligheds rigdom med kraft vil give jer styrke i det indre menneske ved hans ånd, at Kristus ved troen må bo i jeres hjerter og I være rodfæstede og grundfæstede i kærlighed” (Ef 3,16-17).

Det er kraftfuldt! Gud styrker os med sin kraft – og det overgår, hvad jeg kan forestille mig. Hans herligheds rigdom – det udtrykker noget stort!

Gud styrker os i vores indre menneske med sin ånd. Så uanset omstændighederne omkring os, alt det ydre, kræfterne omkring os – så fyldes vi indefra af hans styrke, som overgår alt det ydre.

Ja, Jesus selv vil bo hos os! Det er ikke ‘pakker med styrke’, vi modtager – det er selve Guds tilstedeværelse. Hele tiden.

Og så når vi frem til rødderne. Med Jesus’ tilstedeværelse, fyldt af hans ånd, så er vi rodfæstede og grundfæstede i kærlighed. Kærlighed. Smag på det. Altid elsket. Aldrig i tvivl om eget værd. Intet at skulle bevise. Hvile og fred. Ro og tryghed.

Jeg vender tilbage til de vers igen og igen. Når vinde pisker ind i mine følelser, så lader jeg hans ord smyge sig blødt omkring mig. Jeg læner mig ind i løftet. Overgiver mig til hans tilstedeværelse, og at han må fylde mig igen og virkeliggøre det, som bare kommer fra ham.

Rodfæstet og grundfæstet i kærlighed. Rodfæstet og grundfæstet i ham. Fyldt af ham. Jeg vælter ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *